top of page
Essentiq

Essentiq - organska kozmetika

ESSENTIQ je vrhunska naravno-ekološka kozmetika slovenskega porekla. Vsi izdelki so razviti, testirani in proizvedeni v Sloveniji.

Zaradi svojih najsodobnejših in najučinkovitejših sestavin ter najnaprednejšega razvoja v biotehnologiji, se uvršča med sam vrh naravnih kozmetičnih izdelkov in se s tem postavlja ob bok svetovno znanim kozmetičnim imenom.

Essentiq kozmetični izdelki vsebujejo najmanj 98-99 % naravnih/ekoloških sestavin. Preostala 1-2 % vključujeta pomožne sestavine, ki so zdravju prijazne in NISO škodljive.

VARUJEMO ZDRAVJE IN OKOLJE

​Vsi izdelki so zasnovani po strogih standardih ECOGGEA ORGANIC (www.ecogea.org).

Izdelki so:

BREZ konvencionalnih konzervansov, kot so parabeni, fenoksietanol ali viri formaldehida

BREZ sintetičnih barvil

BREZ silikonov in mineralnih olj

BREZ sulfatov (SLS/SLES). Sulfati so penilci, ki močno dražijo kožo in povzročajo dermatitis. Namesto sulfatov v naših izdelkih za čiščenje telesa, obraza ali las uporabljamo blage, koži in lasem prijazne naravno pridobljene glukozide, glucamide in penilce iz hidroliziranih rastlinskih beljakovin, obdelanih z maščobnimi kislinami iz kokosa.

BREZ polietilen glikola (PEG), in etilen oksida (EO)

BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)

Embalaža je primerna za reciklažo.

Kozmetika ni testirana na živalih.

Kozmetika ne vsebuje sestavin živalskega izvora, zato je primerna tudi za vegane.

MEDNARODNA PRIZNANJA

ESSENTIQ je mednarodno priznana in uveljavljena blagovna znamka.

Leta 2016 je naš čistilni gel za nego obraza v Singapurju prejel kar 2 nagradi. Za “Best Natural & Organic Product” in “Best Face Saver”

Leta 2017 je naša linija za nego otroške kože postala po mnenju neodvisne organizacije ProMama v Romuniji najboljša linija za nego otrok na njihovem trgu.

Leta 2018 se naša prestižna linija Magic v Hong Kongu na Cosmoprof Beauty Awards uvrsti med TOP 4 najboljše naravno-ekološke izdelke na svetu. Istočasno se uvrsti tudi med najbolj trendovske izdelke v svetu kozmetike.

bottom of page