top of page
HIFU

HIFU

-

Nekirurško pomlajevanje obraza, vratu in telesa z uporabo fokusiranega ultrazvoka

HIFU je nova metoda za pomlajevanje kože, ki deluje neposredno v notranjosti kože, tam, kjer s staranjem nastajajo strukturne spremembe. Ultrazvok neovirano prehaja prek površine kože, ter natančno dovede energijo le v željene točke v globini kože, v katerih se tkivo lokalno segreva. Segrevanje tkiva krajša kolagenska vlakna in povzroča takojšnji lifting učinek in s tem hitro izginotje gub. Obenem lokalno segrevanje stimulira proces regeneracije kože v prav vsaki izmed teh točk.​

Terapija s pomočjo HIFU naprave zagotavlja rezultate primerljive s kirurškim obraznim liftingom in liftingom telesa brez uporabe invazivnih kirurških postopkov in injekcij. Prednost je v tem, da lahko po terapiji greste po vaših vsakodnevnih opravkih, saj ni okrevanja.

Že med samo izvedbo HIFU terapije vplivamo na lokalno segrevanje tkiva na točno določeni globini, kar omogoča krajšanje kolagenskih vlaken. Lifting učinek je tako viden že takoj po terapiji. Ker pa je regeneracija kože proces, se učinek po izvedeni terapiji izboljšuje tudi do par mesecev. 

Z izbiro terapevtske glave je mogoče natančno določiti globino delovanja fokusiranega ultrazvoka. S terapevtsko glavo 1,5mm vplivamo na zgornji sloj dermisa, s 3mm na spodnji sloj dermisa, s 4,5mm pa na SMAS plast ( SMAS imenujemo plast tkiva pod kožo obraza, v kateri je prisotno maščobno in / ali mišično - vezivno tkivo, ki tvori globlja mehka tkiva obraza). Za področje telesa in vpliva na podkožno maščevje pa je potrebna izbira terapevtskih glav, ki omogočajo globljo penetracijo in sicer 8mm in 13mm.

Po posegu je lahko prisotna blaga rdečica ali blaga oteklina, ki po nekaj urah izgine. Morebitne modrice, podplutbe oz. otrplost po posegu je le začasna. Še nekaj časa se lahko občuti občasne napetosti, rahle bolečine ali rahla zategovanja v globljih plasteh kože.

Po posegu ne potrebujete časa za okrevanje, vendar se za en teden odsvetuje izpostavljanju vročini in mrazu (savna, knajpanje,..), stiskanju, mečkanju in masaži na predelu tretiranja. Svetuje se zaščititi kožo pred močnim soncem z ustreznim SPF ter intenzivno hidratiranje.

Ker se tretma s HIFU napravo izvaja z manjšo močjo, se za doseganje optimalnih rezultatov svetuje tri terapije vsaka dva meseca.

Kljub temu je treba omeniti KONTRAINDIKACIJE:
 • Nosečnost in dojenje

 • Vgrajen srčni spodbujevalnik ali defibrilator

 • kovinski implantati

 • Rakava obolenja, tumorji in metastaze

 • Aktivni lokalni ali sistemski vnetni procesi v telesu

 • Keloidne brazgotine, aktivne akne

 • Implantanti na predelu tretiranja

 • Injiciranje polnil v zadnjih 12 mesecih ali botoksa v zadnjih 6 mesecih

 • Imunosupresivna terapija

 • Antikoagulativna terapija v zadnjih 2 tednih

 • Recidiv herpes simplex virusa

Tehnologijo HIFU uporabljamo za:
 1. Facelifting ( dvig ličnic, obrvi in s tem povešenih vek, izboljšanje linije med obrazom in brado).

 2. Odstranjevanje gub na obrazu, okoli oči, na čelu, nasolabialnih gub

 3. Učvrstitev kožnega tkiva na čelu ter linije zgornje veke, brade, zmanjšanje marionetnih gubic.

 4.  Odprava podbradka,

 5.  Llifting in odstranjevanje gub na vratu.

 6.  Dvig prsi.

 7.  Odprava neelastične, zgubane kože dekolteja

 8.  Odprava post akenskih brazgotin.

 9.  Zmanjšanje povečanih por.

 10.  Odprava ohlapne kože na notranji strani stegen, rok, trebuhu.

Hifu-Face-Zones.jpg
hifu_prikaz_področja.jpg
bottom of page