top of page
LED terapija

LED svetlobna terapija

Kaj je terapija s svetlobo LED?

Svetlobna terapija s svetlečimi diodami (LED) postaja vse bolj priljubljena. Z uporabo različnih valovnih dolžin LED, ta tehnika za nego kože, pomaga pri zdravljenju aken, zmanjšanju vnetij, odpravljanju pigmentacij in spodbujanju učinkov proti staranju.

Kako deluje?

Led svetloba aktivira celične procese in s tem učinke pomlajevanja, saj stimulira fibroblaste, ki proizvajajo kolagen, hkrati upočasni aktivnost encimov, ki so odgovorni za razgradnjo kolagena, posledica le tega je pospešeno staranje kože in izgubljanje elastičnosti. LED svetloba tudi pospeši nastajanje novih celic in s tem hitrejšo regeneracijo ter posledično lepši videz vaše kože

Koristi

Koristi LED svetlobe so prvi ugotovili v Ameriški vesoljski agenciji NASA 90-tih, ko so z njeno pomočjo pričeli uspešno gojiti rastline na svoji vesoljski postaji, kmalu za tem pa so ugotovili tudi, da pospeši celjenje ran astronavtov. Nadaljnje raziskave so dokazale, da se celice po tem, ko so izpostavljene LED svetlobi, do 200x hitreje obnavljajo.

Učinki LED svetlobe na kožo:
  • Učvrsti in izboljša teksturo kože

  • Zmanjša in prepreči gube, pomaga pri boju proti maščobnim področjem

  • Izboljša elastičnost kože

  • Zmanjša videz razširjenih por in mastne kože

  • Uravnovesi ten kože

  • Izboljša prekrvavitev

  • Zavira tvorbo melaninskega pigmenta

  • Odlično pomaga pri boju proti aknam

Capture.PNG

Obstajajo različne frekvence ali valovne dolžine, ki se uporabljajo pri obdelavi z LED svetlobo - vsaka barva ima svojo dolžino in s tem tudi svojo funkcijo:

frekvence rdeče, modre, zelene, vijolične, cyan (zeleno /modre), rumene in bele (mešanice vseh barv) svetlobe. Zlahka se absorbirajo v kožo brez škodljivih ultravijoličnih žarkov.

Rdeča

(~ 630 nm)

Ena najmočnejših barv, ki pospeši celični metabolizem, stimulira kožne celice, proizvodnjo kolagena, gladi gube, poveča elastičnost, upočasni oksidacijske procese in na splošno izboljša stanje kože. Prodre 8-10 mm.

Modra

(~ 470 nm)

Deluje antiseptično, uničuje bakterije, zmanjša in zavira vnetja in vnetne procese v koži, zato je izredno učinkovita pri boju proti aknam. Pri regeneraciji prepreči brazgotine in učvrsti ohlapno kožo.

Zelena

(~ 525 nm)

Zelena svetloba ima sposobnost nevtralizacije, ravnovesja in stimulacije limfnega sistema, zato je primerna za kožo s povečanim izločanjem lojnic in kožam nagnjenim k alergičnim reakcijam.

Rumena

(~ 590 nm)

Izboljša mikrocirkulacijo, izmenjavo kisika, ki poveča raven energije v celicah . Zbledi pigmentacije, pomirja rdečico, gladi gubice, zavira proizvodnjo melanina.

bottom of page